Over Domaine Malpas

Welkom op de site van Domaine Malpas een 18de eeuws boerderij complex bestaande uit een herenboerderij en schuren die om zijn gebouwd tot een Frans vakantie paradijs.

Een deel van de gebouwen zijn compleet gerenoveerd en ingericht als luxe gîtes/verblijven die elk bestaan uit een woonkamer, slaapkamers, badkamer(s) en open keuken. Deze bieden onze gasten, zowel binnen als buiten een eigen privé domein aan dat in combinatie met de sprookjesachtige omgeving voorziet in een oase van rust en vrijheid. Naast de gîtes bieden wij ook lodge-tenten aan die net zoals de gîtes beschikken over een eigen privé domein: woonkamer, slaapkamers, badkamer en keuken.

De binnenplaats

De binnenplaats

Domaine Malpas beslaat in zijn geheel twaalf hectare waarvan twee hectare het complex en de tuin vormen. In de tuin bevindt zich een groot buitenzwembad, een kinderzwembadje voor de allerjongste, speeltoestellen en een terras.

Naast alle faciliteiten van Domaine Malpas zijn er in de omgeving ook nog diverse mogelijkheden tot ontspanning en vele vriendelijke dorpjes met markten (brocantes en vide-grenier) die een bezoek meer dan waard zijn.

Wij streven ernaar dat onze gasten zich thuis voelen als zaten zij aan onze keukentafel. Vertrouwd, gemakkelijk en comfortabel, waarbij men de keuze heeft om te genieten van het communale karakter van het hele complex en/of van de privacy en de persoonlijke luxe die de gîtes en lodge tenten te bieden hebben. Dit jaar verhuren wij 4 gîtes en 4 lodge-tenten.

Domaine Malpas is ons project wat de komende jaren organisch groeit en waar wij buiten het seizoen om
nog volop mee bezig zijn.

Wij hopen jullie binnenkort te mogen ontvangen en zien graag jullie reservering tegemoet.

Bart, Boor, Sarah & Samuel.
En Izzy en Sacha onze zeer levendige Berger Pyrenees die iedereen over enthousiast begroeten

Faciliteiten

 • Domaine Malpas heeft een grote tuin van 2 hectare.
 • In de tuin bevindt zich een groot zwembad met zonneterras en een poedelbadje. Aangrenzend aan het zwembad is een gezamenlijke binnen en buiten ruimte die beiden een open haard hebben. Hier kan men een drankje nuttigen, gebruik maken van een wc en de buiten douche. Men vindt in de tuin verschillende mogelijkheden tot spel: een pingpong tafel , een jeu de boules baan, speeltoestellen en een skelterbaan.
 • In de tuin staan verschillende picknicktafels die vrij gebruikt kunnen worden.
 • De tuin biedt zowel de mogelijkheid tot zonnen als tot het opzoeken van een schaduwrijke plek.
 • Achter het gebouwen complex bevindt zich een bos van 10 hectare waarvan vrij gebruikt kan worden gemaakt.
 • Boven op de berg is een ruïne van het schafthuis van een oude steengroeve. Een mooie plaats om te picknicken. Aan de grens van de tuin bevindt zich de rivier de Dourdou, met koud water uit de berg, heerlijk om pootje te baden, kreeften te vangen of een dam in te bouwen.
 • Aan het begin van het terrein is een parkeerterrein waar men de auto parkeert, auto’s zijn niet toegestaan op het terrein, zodat kinderen in alle veiligheid kunnen spelen. Wij helpen graag de bagage naar de gîte of lodgetent te vervoeren.
 • Domaine Malpas heeft op aanvraag gratis WIFI. Houdt wel rekening met de Franse plattelands internetsnelheid, die is traag. Downloaden is verboden, dit controleren wij omdat Frankrijk een hele strenge regelgeving heeft hieromtrent.
 • Domaine Malpas biedt de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van 2 wasmachines.
 • Ook zijn er kinderbedjes te huur en kinderstoelen kunnen op aanvraag worden bijgezet.

Table d’hôtes

Wij bieden onze gasten de mogelijkheid om twee keer in de week aan te schuiven bij onze table d’hôtes tijdens het hoogseizoen. In het laagseizoen kan er in overleg meerdere dagen worden aangeschoven bij onze table d’hôtes.

De kinderen eten eerst met elkaar en krijgen 2 gangen a 10 euro per persoon. Daarna gaan de volwassenen aan tafel, met een menu bestaande uit 4 gangen a 25 euro pp.

Om een indruk te krijgen van wat er zoal op het menu staat op Domaine Malpas kun je op onze receptenpage kijken.

Een overzicht

 • Het Zwembad

  Het Zwembad

 • De boerderij

  De boerderij

 • De boerderij met zwembad

  De boerderij met zwembad

 • Table d'hôtes

  Table d'hôtes