Omgeving en Activiteiten

De omgeving is prachtig en leent zich voor tal van activiteiten, sport en muziek.

Culinair

Marcillac heeft twee restaurants waar je voor weinig geld goed kunt eten. Op de zondagochtendmarkt staan er veel eetkraampjes met plaatstelijke lekkernijen als farcous: een soort hartige koeken.

Op de markt

Op de markt

Een ander restaurant wat het vermelden waard is, ligt in Sint Cyprien. Het wordt gerund door een stel met jonge kinderen, zij is een aparte met een gebruiksaanwijzing. Heel vriendelijk blijven ontlokt haar een glimlach. Haar man is een schat, die lekker kookt. Je hebt daar tot laat zon op het terras. En als je eenmaal haar hart gestolen hebt mag je daar zelfs met een gratis drankje van genieten als ze als gesloten zijn..

Rodez kent vele restaurants waarvan er een paar meer dan het vermelden waard zijn.
Op de place d’arme zit restaurant: le Cocq, naast een fijne ambiance hebben ze een geweldige wijnkaart.
Achter de kathedraal ligt het restaurant Gargouille, door de week bieden zij alleen lunch. Op vrijdag en zaterdag hebben ze tapa’s een mix tussen Franse en Spaanse de Ibericoham is werkelijk verukkelijk.
Op het pleintje waar ook de markt zich bevindt zit een leuk Frans restaurant Le Grand Cafe waar je heerlijk van de zon kunt genieten en van de Franse keuken.

In Conques zitten een aantal restaurants, simpel maar lekker eten en een erg goed restaurant waar u wel van te voren moet reserveren: Auberge Saint Jacques.

Behalve alle leuke buurtrestaurants kun je ook diverse sterren restaurants kiezen, de streek kent er 6, een aantal zitten op nog geen half uur rijden van Domaine Malpas.

De omgeving

 • De omgeving rond Domaine Malpas

  De omgeving rond Domaine Malpas

 • Omgeving Domaine Malpas

  Omgeving Domaine Malpas

 • Bosweg naar Domaine Malpas

  Bosweg naar Domaine Malpas

Rodez

Rodez is de dichtstbijzijnde stad op nog geen 25 minuten rijden. Het is de hoofstad van de Aveyron. De stad is gebouwd om een middeleeuws centrum en beroemd om zijn kathedraal. In de oude binnenstad bevinden zich talloze winkels, restaurants en cafe’s. In de buitenwijken vindt men verschillende grote supermarkten. Drie dagen in de week is er markt, waarvan de zaterdag markt het grootst is.

Millau

Millau ligt een uur rijden richting het zuiden. Het is een prachtig Zuid Frans stadje wat provenscaals aandoet en beroemd is om het jaarlijkse jazzfestival in de zomer. Gedurende een week treden er legendes als Mulatu Astatke op. Millau heeft tal van leuke restaurants en winkels en is ook beroemd om haar viaduct, wat qua constructie het hoogste ter wereld is.

Figeac

Figeac is 3 kwartier rijden naar het noorden. Prachtig stadje wat wordt gescheiden door een kanaal, waarlangs zich verschillende restaurantjes bevinden. In de zomer vindt er in augustus een klassiek muziekfestival plaats, in de kerken en kastelen kunt u luisteren naar concerten. Ook bevindt zich in Figeac zich het Champollion museum wat gewijd is aan Champollion die de steen van Rosetta heeft ontcijferd.

Nauviale

Nauviale is het dichtsbijzijnde dorpje waar zich 1 restaurant bevindt waar je ook brood kunt halen. En er is een postagentschap.

Marcillac

Marcillac is dorpje op zo een 8 minuten rijden met de auto. In het dorpje vindt u winkels (bakkers, slagerijen, tijdschriften winkels etc), cafes en restaurants en de plaatselijke VVV. Het dorpje heeft 2 keer per week een fijne markt. Net buiten het dorpje bevindt zich een grote supermarkt met een pompstation. Ook is er net buiten het dorp een aller schattigst kapelletje wat meer dan het bezoeken waard is.

Conques

Conques is een beroemd middeleeuws dorpje wat op een half uurtje rijden ligt. Het dorpje ligt op de route van Santiago de Compostela ligt. In het dorpje staat een oude abdijkerk Sainte Foy uit de 12deeeuw, die bekend is om zijn beeldhouwwerk van het laatste oordeel. Bijzonder is dat er nog veel oude kerkschatten te bewonderen zijn, omdat de bewoners van Conques tijdens de Franse revolutie de schatten in huis hebben genomen om vernietiging te voorkomen.
In Conques zijn een aantal restaurants, houdt er wel rekening mee dat het erg toeristisch is, voor ’s avonds eten is reserveren gewenst.

Decazville

Decazville een stadje op zo een 20 minuten rijden heeft een grote vrijdagmarkt en een grote supermarkt verder zijn er veel winkeltjes. Het dorpje ligt prachtig tegen de heuvels op en is alleen daarom een bezoek meer dan waard.

Saint Cyprien

Saint Cyprien is een klein dorpje 10 minuten rijden, heeft een bakker, 2 kleine supermarktjes en 2 heerlijke terrassen waar bij de een ’s avonds heerlijk gedineerd kan worden en bij de ander gedronken.

Salle de Source

Salle de Source een dorpje op zo een 15 minuten rijden staat bekend om zijn prachtige waterval. In het dorpje bevindt zich een klein museum waar de ambachten van de Aveyron worden tentoongesteld. En er is een restaurant waar men de hele dag kan eten, wat uitzonderlijk is in Frankrijk.

Schattige dorpjes

Schattige dorpjes

Markten, vide-grenier en Brocante's

De Aveyron kent vele markten waar een grote verscheidenheid aan producten worden verkocht veelal door boeren uit de streek. Elke markt heeft tegenwoordig ook een biologisch aanbod, zoals heerlijk zuurdesembrood, of biologische kaas. Daar waar de supermarkten soms een wat beperkt groenteaanbod heeft, kent elke markt minstens 3 groentekramen waar verse groenten en fruit wordt verkocht van het seizoen, maar ook exotische groente als paksoi en zoete aardappel.

Wij zijn zelf fervente marktbezoekers, niks is leuker dan je tussen de Fransen mengen en de plaatselijke kazen en worsten kopen. Langzaam zien dat de lokale bevolking om een uur of 12 overstapt op wijn en bier en de restaurantjes om de markt langzaam vollopen net als de bezoekers, om heerlijk te gaan lunchen met een menu de jour wat niet meer dan 12 euro kost.

De dichtstbijzijnde markt is in Marcillac (8 minuten met de auto) op zondag ochtend van 9:00 tot ongeveer 12:30. Van april tot en met oktober vindt men hier naast de gebruikelijke eet kramen ook kramen met kleren, pannen en andere allerhande snuisterijen.

Iets verder weg (25 minuten met de auto) vindt met de markt van de Rodez. Deze markt is er op zaterdagochtend het grootst hij is dan geopend van 7:00 tot ongeveer 12:30. Op woensdag is er van 08:00 tot 12:30 een kleinere markt en op vrijdag is er een middagmarkt van 13:30 tot 18:30. De markt van Rodez is gevarieerd en handig ingedeeld de groenten bij de groenten kramen, vlees bij vlees etc. Aanrader zijn de verschillende olijfkramen en de biologische geitenkaas kramen. Op de markt staan vele kleinschalige ondernemingen waarvan men er velen kan bezoeken hun waar te verkopen. Om de markt zitten tal van lekkere restaurantjes met grote terrassen waar je heerlijk kunt eten na de markt.

De andere kant op ligt Decazeville, (25 minuten rijden) wat een fijne vrijdagmarkt heeft geopend van 07:00 tot 12:30 en op dinsdag een kleinere variant met dezelfde openingstijden. De markt ligt aan een schattig plein omgeven door prachtige Platanen waar je koffie kunt drinken.

Bijna elk wat groter dorpje of stadje heeft 1 of meerdere markten. Verder zijn er elk weekend en op de Franse feestdagen Vide-greniers of Brocantes. Hier vind je een keur aan tweedehandsspullen van 100 jaar oud gereedschap tot oude dekenkisten tot 45 toeren plaatjes. Meestal staan op de marktjes ook eetkraampjes waar ze voor bijna niks een lekkere lunch en de plaatselijke wijn serveren.

http://brocabrac.fr/Vide-greniers-12-Aveyron

Activiteiten

De omgeving is prachtig en leent zich voor tal van activiteiten, sport en muziek. In de Aveyron liggen een veel dorpen die zijn aangemerkt als une des plus Beau village de France. Voor de watersportliefhebbers onder onze gasten hebben we even verderop vele watersport mogelijkheden. In Entraygues-sur-Truyère, op 40 minuten rijden kan men kanoën en onder begeleiding raften.

Of als men de rivieren per boot wil verkennen dan kan dit inclusief diner vanuit Flagnac, een half uur rijden. Bateau L’olt.

Activiteiten in de omgeving

 • Een uur rijden ligt Lac de Pareloup, een groot meer met diverse stranden en watersportmogelijkheden.
 • Op 3 kwartier rijden ligt: Baraqueville: lac du Val de Lenne waar tal van watersportmogelijkheden zijn.
 • Voor liefhebbers van de paardensport, in de omgeving zijn vele mogelijkheden tot korte of lange trektochten.
 • In Salle la Source op 18 minuten rijden kan men bij Pony club du Connemara paarden huren of een les volgen.
 • Bij de VVV zijn verschillende fietsroutes te verkrijgen.
 • Er zijn dire golfbanen in de buurt. In Rodez, in Villefrance de Rouerge en in Laguiole ligt Golf de Mézeyrac.
 • De muziekliefhebber kan zijn hart ophalen in Nuces een dorpje op 15 minuten afstand waar van juni tot en met september buiten concerten plaatsvinden in de tuinen van Nuces.