Omgeving en Activiteiten

De omgeving is prachtig en leent zich voor tal van activiteiten, sport en muziek.

Culinair

Marcillac heeft 3 restaurants waar je voor weinig geld goed kunt eten. Op de zondagochtend markt staan er veel kraampjes met plaatselijke lekkernijen als farçous: een soort hartige koeken.

Op de markt

Op de markt

Een ander restaurant wat het vermelden waard is, ligt in Sint Cyprien: Auberge Aux Portes De Conques, je hebt daar tot laat zon op het terras, een prima Franse keuken.

Rodez kent vele restaurants waarvan er een paar meer dan het vermelden waard zijn.
Pal naast het museum Soulage ligt een goed Frans restaurant de Colibri.
Achter de kathedraal ligt het restaurant Gargouille, mooie seizoensproducten en veel groenten. En niet te vergeten een restaurant met een bib gourmande Restaurant Les Jardins de l'Acropolis.

In Conques zitten een aantal restaurants, simpel maar lekker eten en een sterren restaurant: Hervé Busset.

Behalve alle leuke buurtrestaurants kun je ook voor diverse sterren en bib gourmande restaurants kiezen, de streek kent er meerdere, een aantal zitten op nog geen half uur rijden van Domaine Malpas.

De omgeving

 • De omgeving rond Domaine Malpas

  De omgeving rond Domaine Malpas

 • Omgeving Domaine Malpas

  Omgeving Domaine Malpas

 • Bosweg naar Domaine Malpas

  Bosweg naar Domaine Malpas

Marcillac

Marcillac is dorpje op zo een 8 minuten rijden met de auto. In het dorpje vindt u winkels (bakkers, slagerijen, tijdschriften winkels etc), cafés en restaurants en de plaatselijke VVV. Het dorpje heeft op zondag een fijne markt. Net buiten het dorpje bevindt zich een grote supermarkt met een pompstation. Ook is er net buiten het dorp een allerschattigst kapelletje wat meer dan het bezoeken waard is.

Conques

Conques is een beroemd middeleeuws dorpje een van Franrkrijk's 100 mooiste dorpjes, wat op 20 minuten rijden ligt. Het dorpje ligt op de route van Santiago de Compostela ligt. In het dorpje staat een oude abdijkerk Sainte Foy uit de 12deeeuw, die bekend is om zijn beeldhouwwerk van het laatste oordeel. Bijzonder is dat er nog veel oude kerkschatten te bewonderen zijn, omdat de bewoners van Conques tijdens de Franse revolutie de schatten in huis hebben genomen om vernietiging te voorkomen.
In Conques zijn een aantal restaurants, houdt er wel rekening mee dat het erg toeristisch is, voor ’s avonds eten is reserveren gewenst.

Rodez

Rodez is de dichtstbijzijnde stad op nog geen 25 minuten rijden. Het is de hoofdstad van de Aveyron. De stad is gebouwd om een middeleeuws centrum en beroemd om zijn kathedraal. In de oude binnenstad bevinden zich talloze winkels, restaurants en cafés. In de buitenwijken vindt men verschillende grote supermarkten. Drie dagen in de week is er markt, waarvan de zaterdag markt het grootst is.

Saint Cyprien sur dourdou

Saint Cyprien is een klein dorpje op 6 minuten rijden, het heeft een bakker, 2 kleine supermarktjes een goede slager en 2 heerlijke terrassen waar bij de een ’s avonds heerlijk gedineerd kan worden en bij de ander gedronken.

Salle la Source

Salle la Source een dorpje op zo een 15 minuten rijden staat bekend om zijn prachtige waterval. In het dorpje bevindt zich een klein museum waar de ambachten van de Aveyron worden tentoongesteld. En er is een restaurant waar men de hele dag kan eten, wat uitzonderlijk is in Frankrijk.

Figeac

Figeac is 40 minuten rijden naar het noorden. Prachtig stadje wat wordt gescheiden door een kanaal, waarlangs zich verschillende restaurantjes bevinden. In de zomer vindt er in augustus een klassiek muziekfestival plaats, in de kerken en kastelen kunt u luisteren naar concerten. Ook bevindt zich in Figeac zich het Champollion museum wat gewijd is aan Champollion die de steen van Rosetta heeft ontcijferd.

Schattige dorpjes

Schattige dorpjes

Markten, vide-grenier en Brocante's

De Aveyron kent vele markten waar een grote verscheidenheid aan producten worden verkocht veelal door boeren uit de streek. Elke markt heeft tegenwoordig ook een biologisch aanbod, zoals heerlijk zuurdesembrood, of biologische kaas. Daar waar de supermarkten soms een wat beperkt groenteaanbod heeft, kent elke markt minstens 3 groentekramen waar verse groenten en fruit wordt verkocht van het seizoen, maar ook exotische groente als paksoi en zoete aardappel.

Wij zijn zelf fervente marktbezoekers, niks is leuker dan je tussen de Fransen mengen en de plaatselijke kazen en worsten kopen. Langzaam zien dat de lokale bevolking om een uur of 12 overstapt op wijn en bier en de restaurantjes om de markt langzaam vollopen net als de bezoekers, om heerlijk te gaan lunchen met een menu de jour wat niet meer dan 12 euro kost.

Bijna elk wat groter dorpje of stadje heeft 1 of meerdere markten. Verder zijn er elk weekend en op de Franse feestdagen Vide-greniers of Brocantes. Hier vind je een keur aan tweedehandsspullen van 100 jaar oud gereedschap tot oude dekenkisten tot 45 toeren plaatjes. Meestal staan op de marktjes ook eetkraampjes waar ze voor bijna niks een lekkere lunch en de plaatselijke wijn serveren.

http://brocabrac.fr/Vide-greniers-12-Aveyron

Activiteiten

De omgeving is prachtig en leent zich voor tal van activiteiten. In de Aveyron liggen een veel dorpen die zijn aangemerkt als une des plus Beau village de France. Voor de watersportliefhebbers onder onze gasten hebben we even verderop vele watersport mogelijkheden. Op 30 minuten rijden kan men kanoën en onder begeleiding raften. En er zijn meerdere klimparken in de omgeving. Of als men de rivieren per boot wil verkennen dan kan dit inclusief diner vanuit Flagnac, een half uur rijden. Bateau L’olt. En niet te vergeten een super leuk kleinschalig dierenparkje met inimini pretparkje Jardin de Bêtes.

Activiteiten in de omgeving

 • Een uur rijden ligt Lac de Pareloup, een groot meer met diverse stranden en watersportmogelijkheden.
 • In Salle la Source op 18 minuten rijden kan men bij Pony club du Connemara paarden huren of een les volgen.
 • Bij de VVV zijn verschillende fietsroutes te verkrijgen.
 • Er zijn drie golfbanen in de buurt. In Rodez, in Villefrance de Rouerge en in Laguiole ligt Golf de Mézeyrac.